Du kan sælge din CO2 til energiselskaberne

Det lyder måske lidt underligt. Men du kan faktisk sælge den CO2, som du ikke længere udleder på grund af efterisolering af din bolig. Og hvordan fungerer det så? Når du påbegynder en energirenovering af din bolig. For eksempel ved at få lagt et ekstra lag isolering ud på dit loft, kan du sælge den forskellen mellem den mængde CO2 du udleder før din energirenovering og den du udleder efter.

 

Står du selv for isoleringsarbejdet, skal du starte ansøgningsprocessen før du påbegynder energirenoveringen. Du ansøger om at sælge din CO2 hos et energiselskab. Har du derimod et isoleringsfirma til at varetage isoleringsopgaven, så søger de på vegne af dig.

 

Det forholder sig sådan, at danske energiselskaber er blevet pålagt, at bidrage til at danskerne reducerer energiforbruget. De har derfor nogle energisparemål de skal nå, samtidig med at de er blevet tildelt en mængde CO2 kvoter, som de skal producere indenfor. Når de køber CO2 kvoter f.eks. fra dig, betyder det, at de må producere mere energi og dermed kan tjene flere penge.

 

Energiselskaberne betaler et sted imellem 25 – 35 øre pr. kilowatt time som du sparer. Det betyder, at des mere du sparer des flere penge kan du få fra energiselskaberne. Når du søger om at sælge din co2 hos energiselskaberne, skal du fortælle hvad du isolerer fra og hvad du isolerer til. De beregner ud fra det din besparelse. Det vil sige at isolerer du dit loft fra at 0mm til 250 mm så vil du opleve en kæmpe besparelse og dermed også have meget mere CO2 at sælge. Isolerer du derimod fra 200 mm til 300 mm så vil de besparelse være væsentlig mindre. Du vil dermed ikke have nær så meget CO2 at sælge.

 

Det er en god ide at tjekke flere energiselskaber, da der kan være stor forskel på, hvor meget de er villige til at betale dig.