Find den rigtige terapeut

Hvis du overvejer at prøve terapi, har du måske allerede bemærket den overraskende mængde tilgængelige typer. Selvom nogle tilgange fungerer bedst under specifikke forhold, kan andre hjælpe med en række problemer. I terapi samarbejder du med en uddannet mental sundhedsperson. Hvad du skal gøre i hver aftale, afhænger af de terapeutiske foretrukne metoder og de problemer, du leder efter. Du kan forvente at bruge lidt tid på at diskutere, hvordan udfordrende situationer, følelser og adfærd påvirker dit liv. Dette vil sandsynligvis involvere at arbejde igennem nogle negative begivenheder eller bekymrende tanker. Det kan være svært i øjeblikket, men slutresultatet er normalt et lykkeligere og mere opfyldende liv. Her er et kig på nogle almindelige typer af terapi, og hvordan du vælger, hvilken der er bedst for dig.

Kropsterapi

Først og fremmest er der kropsterapi. Her kommer du ind til en samtale med en kropsterapeut, som sammen med dig finder ud af, hvilken forbindelse der er mellem dit psykiske og fysiske helbred. I kropsterapi kigger man på det hele menneske, og derfor er det ikke kun det fysiske eller psykiske der bliver arbejdet med. Det er begge dele, så du får muligheden for at få en dybere kontakt med din egen krop og får en forståelse for dig selv, og hvad din krop prøver at fortælle dig.

Psykodynamisk terapi

Psykodynamisk terapi udviklet fra psykoanalyse, en langsigtet tilgang til mental sundhedsbehandling. I psykoanalyse kan du forvente at tale om alt hvad der er i dit sind for at afsløre mønstre i tanker eller adfærd, der kan bidrage til nød. Det er også almindeligt at tale om din barndom og fortid sammen med tilbagevendende drømme eller fantasier, du måtte have. I psykodynamisk terapi samarbejder du med en terapeut for at udforske forbindelsen mellem dit ubevidste sind og dine handlinger. Dette involverer at undersøge dine følelser, forhold og tankemønstre.