Gin er in: Hop med på bølgen nu

Sjældent har ginnen været så trendy, som den er nu. Den har længe stået i skyggen af andre drikke som vodka og whisky, men nu er populariteten altså pludselig eksploderet. I løbet af de seneste år har den alkoholiske drik med den karakteristiske smag af enebær fundet vej til flere og flere danske hjem, og hvis dit hjem ikke er blandt disse, så er det ved at være på tide, at du hopper med på bølgen.

Ginnen har en rig fortid og en spændende fremtid

Ginnen stammer oprindeligt fra 1600-tallets Holland, men den mest velkendte version er nok den engelske variant, der opstod efter, at Vilhelm 3. af England tog drikken med fra sit hjemland, da han overtog tronen. Det kom der altså den klassiske London dry gin ud af, og det er den, der i mange år har domineret gin-markedet. Der er dog sket en masse i løbet af det sidste årti, og der laves flere og flere forskellige slags gin, hvor der eksperimenteres med smagen, så den smager af meget mere end bare enebær. Så selv hvis du ikke er til smagen af den klassiske gin, findes der altså sandsynligvis stadig noget, der vil falde i din smag. Du kan selv begynde at lede nu hos Uhrskov Vine.

Perfekt, både i drinks og alene

De fleste af os kender nok ginnen bedst fra drinks som den klassiske gin & tonic, men der findes også et utal af andre kombinationer, hvori ginnen fungerer perfekt – især nu hvor der findes så mange forskellige smagsvarianter. Derudover smager et glas gin uden anden tilsat drikkevare altså også helt fortrinligt. Nogle foretrækker at have et par isterninger i glasset, men den kan også drikkes uden. Lige meget hvordan du foretrækker din gin, findes der en variant og en serveringsmetode til dig, så det er bare med at prøve sig frem.