Det hus du altid har drømt om venter lige om hjørnet

Boligsituationen er en af de vigtigste parametre for en lykkelig tilværelse. Det er selvfølgelig forskelligt for person til person, hvor meget den betyder, men det er meget få, der kan være rigtig tilfredse uden at være tilfredse med deres bolig.

Desværre er der alt for mange, der undlader at gøre noget ved, da de føler, der er for uoverkommelig og omstændelig opgave. Selvfølgelig er det ikke nemt, men så er det hellere ikke sværere. Det kan sagtens lade sig gøre at blive glad for sin boligsituation – vi guider dig!

Med udgangspunkt i din nuværende situation

Hvis du er utilfreds med din nuværende boligsituation er det første valg at afgøre, hvorvidt du skal blive boende eller flytte. Dette valg afhænger meget af beliggenhed og potentiale. Hvis din nuværende bolig ikke ligger et særlig godt sted, og der ikke rigtigt er mulighed for at udbygge stedet, er at flytte nok den eneste rigtige beslutning.

Det er simpelthen om at tage tyren ved hornene og gå i gang før end siden. Det første skridt er at få tilknyttet en ejendomsmægler. Hvis din bolig for eksempel er beliggende i Odense, bør du skrive ejendomsmægler i Odense i Google for at finde den udbyder, der passer dig bedst.

Derudover skal selvfølgelig også købe en ny bolig. Hertil kan det være en god idé at tilknytte en boligadvokat. Hvor ejendomsmægleren er sælgers repræsentant, er boligadvokaten i højere grad købers.

Køb et hus med potentiale

Vi antager, at du har valgt at flytte. I så fald er du ude at lede efter et nyt sted at slå dine folder. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel købe et gammelt hus, men med rigtig meget potentiale. På den måde kan du få rigtig meget value for money.

Når du køber et gammelt hus, har du mulighed for at tilpasse stedet lige efter dine egne præferencer. Det kræver dog en omfattende renovering. Når du nu er i gang med at renovere, vil det være en rigtig god idé at fremtidssikre stedet ved at have fokus på at optimere stedets energiforbrug. Følgende guider dig gennem dette.

Hvorfor energirenovering?

Der er rigtig mange grunde til at energirenovere og næsten ikke nogle for ikke at gøre det. Du får følgende:

  • En lavere varmeregning
  • En klimavenlig bolig
  • En opgradering af det arkitektoniske
  • Du øger boligs fremtidige salgsværdi
  • Du får et sundere indeklima og komfort

Hvad kan man energirenover?

Der er rigtig mange muligheder, når man snakker energirenovering. Typisk inddeler man renoveringen i to kategorier:

  1. Boligens klimaskærm
  2. Diverse installationer

Med boligens klimaskærm menes der det, der adskiller inde- og udemiljøet. En af de mest effektive inden for dette element er en hulmursisolering. En hulmursisolering vil virkelig optimere din boligs evne til at holde på varmen, og det er samtidig ikke et særligt omkostningstungt foretagende.

Hvad der menes med diverse installationer giver lidt sig selv. Her er det mest effektive tiltag at installere et solcelleanlæg. Et solcelleanlæg vil over lange perioder gøre dig fuldstændig selvkørende i forhold til elektricitet.

Finansiering af renoveringen

En af grundene til at en energirenovering er så attraktivt er fordi, der er så mange muligheder for finansiering.

Der er lave renter hos realkreditinstitutter og banker. Derudover kan du søge tilskud hos energiselskaber og i forhold til såkaldte håndværkerfradrag.

Skriv en kommentar