Dette kommer den nye EU-Databeskyttelsesforordning til at betyde

  1. 25. maj træder den nye EU-Databeskyttelsesforordning i kraft, og det kommer til at have sin betydning for de mange virksomheder i EU, der skal til at omlægge mange af deres tidligere procedurer i forbindelse med persondata. Dog er den nye EU-Databeskyttelsesforordning også et tegn på, at vi ønsker at være mere ansvarsfulde i forhold til vores personlige oplysninger, og det er derfor positivt, at vi har taget skridtet videre. Datoen betyder for mange virksomheder, at de har travlt: I forbindelse med EU-Databeskyttelsesforordningen er der mange ændringer, der skal foretages, og det kommer til at betyde et højt arbejdsniveau for alle ansatte i hver enkel virksomhed.

Ændringer i personaleadministrationen

EU-Databeskyttelsesforordningen kommer til at betyde, at der både sker ændringer i de eksterne samt de interne persondata. Det betyder, at der også kommer ændringer i forbindelse med de personaleadministrative persondata, og disse er mindst ligeså vigtige, da man her har med data at gøre, der er relateret til løn – og personaleopgaver. Her er de største forandringer som følgende:

Nyt dokumentationskrav

Alle medarbejderoplysninger skal kunne dokumenteres, og virksomheden skal sikre sig, at der er et såkaldt lovligt behandlingsgrundlag. Et lovligt behandlingsgrundlag for behandling af medarbejderdata er ansættelseskontrakter. Dermed er det nødvendigt, at virksomheden har indsamlet ansættelseskontrakter, hvis de skal behandle medarbejderens personlige oplysninger.

Indsigtsret

Fra d. 25. maj har alle medarbejdere ret til at vide, hvilke af deres personlige oplysninger, der bliver behandlet. Det kan eksempelvis være persondata relateret til adfærd.

Uddannelse af medarbejdere

Samtidig skal medarbejderne i virksomheden, der håndterer persondata, også være tilstrækkelig bevidste i forhold til den nye EU-Databeskyttelsesforordning. Dette kan medarbejderne opnå via. kurser, uddannelser eller intern træning.

I tvivl? – Tag kontakt til TVC Advokatfirma

Er du ejer af en virksomhed, og ønsker du yderligere svar på, hvordan I som virksomhed kan forberede jer på den nye lov om persondata, står TVC Advokatfirma til rådighed. TVC Advokatfirma giver ligeledes kurser til medarbejderne i din virksomhed.

Skriv en kommentar