Sådan kommer du gnidningsfrit igennem et boligkøb

Boligkøb er for mange en af de største beslutninger i livet. Når vi køber bolig, er der meget at være opmærksom på, samtidig med at du også skal flytte. Det kræver derfor lidt forskellig forberedelse at komme godt igennem et boligkøb. I denne artikel får du vores bedste tips til, hvordan du kommer gnidningsfrit igennem dit boligkøb.

 

Godt overblik over din økonomi er afgørende

Det første du skal i gang med af forberedelse til dit boligkøb er at få et godt overblik over din økonomi. Overblik over din økonomi er gavnlig i forhold til flere aspekter.

Det er først og fremmest vigtigt, fordi boligkøb er en dyr affære og noget af det dyreste, vi køber i løbet af vores liv. Derfor er det vigtig at du har overblik over din økonomi, for at du ved hvor dyr en bolig du har mulighed for at købe.

De fleste skal ud og tage et boliglån for at finansiere deres boligkøb. Er du en af dem, er overblik over din økonomi også afgørende i det tilfælde. Hvis du skal ud og tage et boliglån, er det nemlig vigtig at du ved, hvor mange penge du kan betale af på et eventuelt lån om måneden.

Når du ved det, har du mulighed for at få et boliglån der passer til dig, så du hverken skal betale for meget om måneden, men heller ikke lader lånet løbe over for lang tid, og dermed betale for lidt om måneden.

Hvis du lader lånet løbe over længere tid, for at betale mindre om måneden, vil det nemlig bliver det dyrere lån end ellers på grund af renter. Derfor er et vigtig at du får en aftale om månedlig afbetaling, der passer til din nuværende økonomi.

 

Få styr på det juridiske ved hjælpe fra en boligadvokat

Når du har fundet den bolig, som skal være dit næste hjem og fået styr på, hvordan boligen skal finansieres, er det tid til at kigge på de juridiske papirer, der skal laves i forbindelse med en bolighandel.

I forbindelse med en bolighandel, er det nemlig nogle forskellige papirer der skal laves, for at bolighandelen er gyldig. Det skal fx skrives et skøde og laves refusionsopgørelse samtidig med at bolighandelen skal tinglyses.

Når de juridiske papirer skal laves, er det en stor fordel at alliere dig med en boligadvokat, der kender de forskellige krav til hvordan et skøde fx skal skrives. En boligadvokat kan samtidig rådgive dig gennem købsprocessen og det er derfor en stor fordel at tage en boligadvokat med på råd, til det afsluttende af dit boligkøb.

 

Hav god tid til at falde til i din nye bolig

Når du har købt din nye bolig, er det tid til at flytte og indrettet dig i dit nye hjem. For at komme godt igennem dit boligkøb, er det vigtigt at have tålmodighed til at falde på plads i din nye bolig.

I starten vil dit nye hjem langt fra føles rigtig som «hjemme», og det er derfor vigtigt at have lidt tålmodighed med i rygsækken, når du flytter til din nye bolig.

For at gøre det nemmere at falde til i din nye bolig, gælder det om at indrette dig så personligt som muligt. Det kan du fx gøre ved at medbringe dekoration fra din gamle bolig med til dit nye hjem. Det kan fx være hvis du har en flot vase fra House Doctor, som plejede at stå i dit gamle hjem. Hvis du tager den med til dit nye hjem og giver den en central plads, vil det bidrage til at det nye hjem føles mere som hjemme end ellers.

Det gælder derfor om at have meget fra din gamle bolig med, for at falde hurtigt til i dit nye hjem og dermed komme gnidningsfrit igennem dit boligkøb.

Skriv en kommentar