Sådan undgår du skattesmæk fra forældrekøbet

Det lyder ligetil – man sikrer en bolig til børnene, så de ikke skal igennem ventelister og suspekte udlejere. Men desværre kan et forældrekøb være en yderst kompliceret proces. Hvad der især kan snyde, er de særlige skatteregler, der omhandler forældrekøb. Langt de færreste er klar over, præcist hvordan sådan et køb skal opgøres, og dermed også hvordan man undgår, at forældrekøbet ender i et enormt skattesmæk. Dog findes der heldigvis sider og folk, der kan guide dig gennem købet.

 

Gør-det-selv gør det ikke godt nok

Ved mange aspekter af en ny bolig kan man uden problemer gøre tingene selv. Selvom det kan være rart med en professionel maler eller professionelle flyttefolk, så er maling af vægge og flytning af møbler noget, der kan ordnes med tid og knofedt. Det er dog noget sværere selv at ordne regnskabet for et forældrekøb, da der er masser af særlove, der gælder der. Hvis du vil sikre dig mod ubehagelige skatteoplevelser, kan du derfor med fordel hyre en revisor med speciale i forældrekøb. Disse revisorer kan let og sikkert guide dig igennem hvert eneste trin af købsprocessen.

 

Hvad så, hvis jeg sælger igen?

Når børnene har afsluttet deres uddannelse og skal ud på arbejdsmarkedet, er der forskellige muligheder for, hvad du kan gøre med lejligheden: Måske ønsker du og din partner selv at overtage den? Måske kan dit barn blive boende lidt endnu? Eller måske skal lejligheden sælges? Alle disse muligheder har hver deres fordele, men de kræver alle sammen økonomisk genovervejelse. Hvis du og din partner overtager, skal lejligheden opgives anderledes, hvis dit barn bliver boende med en højere indtægt, skal huslejen måske omregnes, og hvis du sælger lejligheden, kan det være en fordel at gå igennem skattereglerne igen. Men uanset jeres beslutning kan I med hjælp fra en revisor komme let gennem hele processen fra start til slut.