Vælg de rigtige indlægssåler

Indlægssåler er et fantastisk værktøj til at hjælpe med at give dæmpning og støtte til dit fodtøj. Men med så mange muligheder, hvad skal du kigge efter, når du køber indlægssåler? Vores hjemmeside indeholder et antal praktiske filtre, så du kan skræddersy dit valg til dine behov. For at hjælpe dig med at vælge hjælper denne grundlæggende guide dig med at forstå forskellene mellem komfortsåler og ortotiske indlægssåler, så du kan vælge den, der passer til dig.

Flade komfortsåler

Den flade skoindsats er den mest basale form for skosål. Også kendt som komfortsåler, de er designet til at give ekstra dæmpning, reducere friktion og give ekstra stødabsorbering for dine fødder, hvilket gør at gå lange afstande lettere. Komfortålsåler er ofte trim til størrelse, hvilket betyder, at du ikke behøver at bestille den nøjagtige størrelse til din sko, og de kan muligvis tilbyde yderligere fordele, såsom anti-mikrobiel belægning for at slippe af med ubehagelig fodlugt.

Hvis du ønsker at gøre dine sko mere behagelige til en billig pris, er flade skoindsatser noget for dig. Hvad de dog ikke gør, er at give nogen form for støtte eller øget biomekanisk kontrol til din fod.

Ortotiske såler

Den ortotiske indersål er formet til at give ikke kun dæmpning og stødabsorbering, men giver også brugeren ekstra støtte og biomekanisk kontrol takket være deres formning, som er designet til at give kontakt på tværs af hele foden. Ortotiske indlægssåler kan hjælpe med medicinske tilstande, herunder plantar fasciitis, akilles senebetændelse, flade fødder og overpronation. Ortotiske indlægssåler findes i en række forskellige typer; nogle er designet til daglig brug, mens andre er udviklet til specifikke forhold eller livsstil. Det er vigtigt at tilpasse sig gradvis at bære indlægssåler, kun bære dem i to til tre timer om dagen i starten; gradvist øge den tid, du bruger på dem over en måned eller deromkring, indtil du kan bære dem behageligt.