Du kan let og hurtigt gøre en slap kniv stærk igen, det er vigtigt at gøre, da det er langt mere farligt hvis kniven er slap. Det er vigtigt at være opmærksom på at en knivsliber fjerner ægget, og skaber nye kanter. Derfor skal du ikke gøre det for tit.
Du kan selv vælge om du vil bruge et strygestål eller en knivsliber, men her bruges der en knivsliber. Det er alle knive der bliver sløve, også dem du barer skærer mørt kød med. Der er dog nogle knive der holder skarpheden længere end andre.
Før du begynder
Det er vigtigt at du kender knivens oprindelige slibevinkel inden du begynder, det gælder nåde med strygestål og det andet. Det skyldes at der er forskel på hvilke knive det er og hvilken hårdhed samt vinkel de har. Hårdheden har betydning for hvor længe den bliver skarp.
Der er derfor også en forskel på hvordan du skal slibe din kniv. Med en knivsliber kan du indstille den vinkel der er knivens oprindelige vinkel, dog er det vanskeligt at slibe hårde knive selv. Du skal nok have hjælp, hvis du skal have gjort det med en hård kniv, af en ekspert.
Sådan tjekker du skarpheden
Du kan kontrollere skarpheden af kniven med et stykke papir, det skal blot holdes i luften og skær på skråt af papiret. Hvis nu at kniven skærer uden der kommer nogen form for krøller eller andet så er den slebet nok. Du skal endelig ikke slibe mere end nødvendigt, for så risikerer du at ægget knækker ved skæring i diverse ting. Og det skal ikke ske, det kan nemlig lynhurtigt blive farligt. Det er næsten ligeså farligt som en sløv kniv, der skal intet ske, så slib den ordentligt i første omgang. Du kan få fat i din helt egen knivsliber fra Knivblokken.dk.