Boligtrend: Mal en enkelt væg i din bolig

Synes du, at din bolig trænger til et nyt udtryk? Kunne du tænke dig, at der skal der ske noget nyt? Du kan give din bolig et helt nyt udtryk ved at male en enkelt væg i din bolig. Det er blevet moderne at male en enkelt væg i et rum, og på den måde skabe sit helt eget udtryk. Hvis man ønsker at få flere farver ind i et rum, men ikke ønsker at male hele rummet, kan man med fordel male en enkelt væg. På den måde, kan du også finde ud af, om farvede vægge er noget for dig, inden du vælger at male et helt rum. Du kan for eksempel vælge at male en endevæg, hvis rummet er aflangt – resultatet vil få rummet til at se mere kvadratisk ud.

Match indretningen i dit hjem ved at male en enkelt væg

Når du skal vælge farven på malingen, er det fordelagtigt at tage højde for de møbler og farver, du har i boligen. Du kan med fordel vælge en farve maling, som vil fungere med din indretning i din bolig. Derved opnår du en harmonisk farvesammensætning. Du bør have nogle overvejelser angående, hvilken virkning farven skal have. Ønsker du at skabe et hyggeligt område i din bolig, kan du vælge en mørkere farve til væggen, der skal males. Vil du derimod gerne gøre rummet lysere eller længere, kan du vælge lyse farver, som reflekterer lyset. Dermed vil rummet virke større.

Få inspiration til farver

En malet væg kan skabe harmoni i et rum, og give boligen et nyt udtryk og et personligt præg. Du kan få inspiration til farvesammensætninger ved at kigge online. Her kan du også se, hvordan andre har malet enkelte vægge i deres bolig og derved få inspiration til din egen bolig. Hvis du i løbet af processen finder på en god idé, som du bare må udføre, så kan du låne penge her.