Brug altanen som det ekstra rum

Hvem kan ikke altid godt bruge lidt ekstra plads? Uanset om det er til opbevaring af kærestens sure fodboldstøvler eller til tørrestativet, så er en altan en god måde at få tilført flere kvadratmeter til ens lejlighed. Og det bedste er, at den faktisk kan bruges året rundt.

 

Forår og sommer

Det er selvfølgelig oplagt, at så snart temperaturerne sniger sig lidt op ad, at altanen kan fungere som et sted, hvor tørrestativet kan stå, så tøjet kan lufttørre og dermed udnytte den gratis, grønne vindenergi. Du kan både bruge et tørrestativ, der står på gulvet, men der findes også væghængte stativer, der gør, at du stadig kan opholde dig på altanen, selvom du tørrer tøj.

Udover at tørre tøj, kan altanen i de varmere måneder også bruges som et sted til at dyrke grøntsager, bær og blomster, som ikke kun pryder, men også giver afkast i form af egne afgrøder og sikkert også misundelige blikke fra venner og familie. Der findes plantekasser og minidrivhuse, der er designet netop til at skulle stå på en altan, så de bruger pladsen bedst muligt. Ønsker du altankasser til dine blomster, så er der mange muligheder at vælge imellem, uanset om du er til de klassiske, firkantede sorte og hvide eller om du er til mere farvestrålende runde alternativer. Der er med garanti nogle, der passer lige til din stil og din altan.

 

Efterår og vinter

I de koldere måneder er det oplagt at bruge altanen til at opbevare ting som drikkevarer eller nogle typer grøntsager, så det ikke optager plads i køleskabet. Vær dog opmærksom på at temperaturen er kold nok, men ikke for kold. Et sted mellem 0-5 grader er bedst, ligesom i et køleskab. Hvis du opbevarer grøntsager på altanen, skal du sørge for, at de ikke får direkte sollys, er beskyttet mod eventuelle insekter eller fugle og mod fugt. Det kan gøres ved f.eks. at bruge en flamingokasse til at opbevare dem i.

I vintermånederne er altanen er også god til kortere opbevaring af mad, der skal holdes kold, hvis du f.eks. har lavet en stor lagkage eller kartoffelsalat, som ikke kan være i køleskabet, men skal holdes kold til gæsterne kommer senere. Husk blot at dække det ordentligt til. Vil du læse mere om, hvorfor det er en god idé at investere i en altan, så klik her.

Skriv en kommentar