Derfor er det værd at tage på efterskole

Du kender sikkert nogen eller har hørt om en, der har været på efterskole. De fleste der har været et år på efterskole, taler rigtig godt efter det efterfølgende. Hvis du har overvejet at tage på efterskole, men alligevel er lidt i tvivl, kan du her læse mere om, hvad du kan få ud af et efterskoleår.

Bliv klogere på dig selv

Når du skal på efterskole, bliver du taget ud af din almindelige hverdag hjemme hos dine forældre, og skal i stedet bo på en skole med en hel masse andre unge. Det kan i starten godt virke udfordrende, fordi du skal til at bo med én eller flere, som du aldrig før har mødt. I skal få det til at fungere, og I skal være gode til at løse eventuelle konflikter. Når du på den måde bliver udfordret, vil du også blive klogere på dig selv.

Dyrk dine interesser i endnu højere grad

Hvor du førhen måske har gået til gymnastik eller guitar i din fritid, kan din interesse nu blive til en del af din skolegang. Mange efterskole fokuserer nemlig på nogle helt bestemte interesser. Derfor får du altså endnu mere tid til at lave det, du elsker. Hvis du er kristen, kan du også finde efterskole, der gør det til en del af skolegangen. Det gælder f.eks. Sædding efterskole.

Få chancen for at udvikle de stærkeste venskaber

Men selvom det kan virke lidt udfordrende i starten at skulle bo med nogle helt nye mennesker og desuden ikke kende én eneste på hele skolen, vil det også resultere i udviklingen af nogle helt unikke venskaber. I er alle sammen i samme båd, og I vil komme til at lære hinanden at kende rigtig hurtigt. Når I bor sammen, vil I lære hinanden at kende på en anderledes måde, og I vil hurtigt blive tætte.