Derfor køber flere og flere danskere ejerlejlighed

De seneste år har bolighandlen for alvor fået et pust i den rigtige retning, og faktisk er det især lejligheder, der har været populære på markedet. Der er nemlig flere og flere der vælger at købe ejerlejligheder frem for at købe et hus eller leje sig til en lejlighed. Dette er der flere grunde til.

En god investering

Meget naturligt er det en rigtig god investering at købe en ejerlejlighed, især i forhold til f.eks. at leje en lejlighed. Når du vælger at købe frem for at leje, skaber du en finansiel styrke for dig på længere sigt. Du får en formue i din lejlighed, og hvis du en dag vil flytte igen, har du kapitalen fra din solgte lejlighed at gøre godt med. Frem for at pengene ’ryger lige ud af vinduet’, som mange mener de gør, når man lejer en lejlighed.

Dog er det ikke alle, der har samme mulighed for at købe frem for at leje en lejlighed, og dette er noget, du skal snakke med din bank om. Din økonomi har meget at sige i forhold til, om du kan overskue økonomisk at gøre så stort et køb. Lån penge nu.

Forældrekøb

Ud over køb af ejerlejlighed til sig selv, er der også flere og flere, der begynder at gå ind i de såkaldte forældrekøb. Et forældrekøb er når forældrene køber en lejlighed, som deres barn kan bo i. Der er flere fordele ved dette slags køb, og herunder ligger, at det jo naturligvis er en god investering for forældrene på længere sigt, ligesom det er med andre ejerlejligheder eller ejerboliger, men derudover skal det også siges, at det er en god måde at hjælpe sine børn ind på boligmarkedet på. Det skaber en økonomisk rolighed hos børnene, som ellers ofte kan være en stor byrde på en studerende på SU’s skuldre. Der ligger for mange forældre meget værdi i at kunne sikre sine børn et trygt hjem under studietiden, da jagten på en studiebolig kan være rigtig hård og lang, og der skal indgås mange kompromisser. Derudover kan barnet på sigt købe sig til helt at overtage lejligheden på sigt til en god pris, hvilket kan fungere som et slags arveforskud fra forældrene.

Men hvad så med de stigende boligpriser?

I takt med at økonomien er kommet på plads efter finanskrisen og det dermed er blevet mere populært at købe ejerlejligheder, er priserne også steget. Derfor kan det efterhånden virke mere uoverskueligt for nye og kommende boligejere at skulle købe en bolig grundet de meget høje priser. Dette skal dog ikke slå jer helt ud. Som tommelfingerregel kan man sige, at de dyreste boliger er dem, der holder prisen bedre på sigt. Altså vil det alt andet lige være en rigtig god investering for jer, selvom prisen er høj. Derudover skal man selvfølgelig altid have fokus på at finde en bolig, der kan fungere for jer på sigt, men hvis I formår at gøre dette, skal I heller ikke være for bekymrede for prisen. En langsigtet løsning vil altid være fordelagtig for jer.