Find den rette dør til hjemmet

Husets udvendige døre er med til at skabe førstehåndsindtrykket af hjemmet. Her virker især hoveddøren som en slags forsmag på, hvad resten af huset byder på, og den er derfor essentiel til at sætte en gennemgående stil. Det er med andre ord ikke ligegyldigt, hvilket indtryk dine gæster bliver mødt med allerede inden, de går ind, og man bør derfor nøje overveje, hvilken dør, som bedst afspejler husets stil.

Dog kan det være svært at finde ud af, hvad man skal overveje i købet af en ny dør. Derfor får du her et indblik i, hvilke forskellige faktorer, som er værd at overveje, hvis du er på udkig efter den helt perfekte dør til hjemmet.

Bliv guidet i valget af dør

Det kan virke en smule kompliceret at forholde de mange varianter af døre. Men det er slet ikke så besværligt, hvis man følger en række overvejelser. Det første, man skal overveje, er, hvilken type dør, som man vil have. Yderdøre findes i forskellige udgaver heriblandt facadedøre, terrassedøre, skydedøre og dobbeltdøre.

Når det er afgjort, skal man overveje udformningen. Her bør man kigge på, hvilken type hus, som man bor i. Sådan at man f.eks. ikke vælger en facadedør med mange fyldninger til et nyt hus i minimalistisk stil. Her bør man måske i stedet kigge efter en mere glat dør. Ved facadedøre skal man også tage stilling til mængden af glas. Der findes både døre, der udelukkende er i glas, med sprosser, med mindre felter af glas eller helt uden glas. Dernæst er det vigtigt at overveje, hvor gennemsigtigt glasset skal være. Det baserer man på, hvor privat/åben, man ønsker, indgangen skal være.

Vælg det rigtige materiale og farve

Materialet er helt essentielt for dørens udtryk men også for graden af vedligeholdelse. Døre kan som regel fås i træ eller træ/alu. En dør i træ giver en varm, hyggelig og indbydende stemning men kræver en mere vedligeholdelse end en dør i træ/alu, som har aluminium på ydersiden og træ på indersiden, hvilket gør den mere modstandsdygtig overfor vind og vejr. I forlængelse af materiale bør man til sidst overveje, hvilken farve døren skal have. Dette er mest af æstetiske årsager for at gennemføre husets stil. Her kan det anbefales at vælge samme farve til døre og vinduer.

Er du på udkig efter en ny dør til hjemmet, kan du kigge forbi https://www.bango.dk/doere/, hvor du finder et stort udvalg af både fabriksnye døre og genbrugsdøre til gode priser.

Skriv en kommentar