Gode råd til indretning for studerende

Unge mennesker landet over flytter hvert år hjemmefra for at bo tættere på diverse universiteter, hvilket er et stort skridt i deres liv. I mange tilfælde sker dette dog med et stramt budget, hvorfor det bliver en del sværere at skulle indrette sit nye hjem. Hvis du som studerende sidder i denne situation, kan du med fordel læse videre. Vi vil nemlig opliste alternative metoder til at få indrettet en bolig med et stramt budget.

Vær kreativ

Hvis man helst skal undgå at købe nye møbler til dyre domme, kan et godt alternativ være, at man slår kreativiteten løs og finder på gode alternativer. Dette er naturligvis lettere sagt end gjort, men du vil blive overrasket over, hvor mange muligheder der er for selv at støbe forskellige genstande sammen, der kan udgøre en fed indretning.

Et godt eksempel på billige genstande, man kan benytte til at indrette sin bolig med, er paller. Med paller kan man bygge alt lige fra sofaborde til sofaer. Ordet ”bygge” er måske endda overdrivelse, eftersom det virkelig ikke kræver særlig meget mere end, at man blot stabler dem ovenpå hinanden. Hvis man skal bruge en sofa kan man eksempelvis blot placere nogle pæne madrasser og puder ovenpå pallerne. Derudover kan dette endda skabe en virkelig fedt og rustikt udseende i en bolig, hvorfor mange vælger at prioritere paller over normale møbler!

Hvid du mangler et møbel, så prøv at tænk i kreative baner over, hvordan man ved hjælp af alternative genstande, kan erstatte dette møbel. Generelle indretningsråd som dette kan du læse meget mere om på Nordic-byg.

Ønsk dig møbler

Hvis det er helt og aldeles udelukket, at du selv finder pengepungen frem og betaler for nogle møbler, vil det gavne dig at prioritere dette, når du skriver din ønskeliste til jul eller fødselsdag. På denne måde kan du forhåbentlig blive forsynet med møbler eller andre ting til boligen, som du ellers ikke vil have mulighed for at få, hvad end det er Georg Jensen Damask eller noget helt andet.

Alternativt kan du ønske dig brugte møbler. Der er bestemt ikke nogen skam i dette og du vil blive overrasket over, hvor mange gode fund, man kan lave ved at købe brugte møbler.

Hvis du endnu ikke er flyttet hjemmefra, så er det stadig en rigtig god idé at prøve at skrabe så mange møbler sammen, som man kan. Der er nemlig ikke nogle grund til at vente med at finde møbler, før du har fundet et sted at bo.

Vær tålmodig

Alle der er flyttet hjemmefra med et stramt budget ved, at det tager lang tid at fuldende indretningen i sin bolig. Uden særlig stærk økonomisk medvind må man indfinde sig med, at der kan gå lang tid før enkelte møbler vil falde på plads i sin bolig. Det er derfor en dyd at være tålmodig og stille sig tilfreds med, hvad man har.

Dermed ikke sagt, at man skal være tilfreds med at sove på gulvet, hvis det er det, man gør. Det er naturligvis med en hvis begrænsning, men pointen er, at man hurtigt kan blive skuffet, hvis man forventer at flytte ind i en fuldt møbleret lejlighed med det samme.

Med ovenstående råd burde du som studerende være forberedt på, hvordan du bedst muligt håndterer indretningen af din nye bolig på trods af et småt budget.

Skriv en kommentar