Hvordan fjerner du bedst alger?

Alger lever og vokser uanset vind og vejr, og du kan sådan set også bekæmpe alger hele året rundt. Der er dog perioder der er bedre end andre, når du vil algerne til livs. Har du et købt algefjerner middel i dit lokale byggemarked, bør der på emballagen stå hvornår og hvordan du bedst anvender algemidlet. Du kan for eksempel ikke anvende algefjerneren hvis det er frostvejr. Frosten gør nemlig at algemidlet fryser til og derfor har minimal effekt. Hvis du vil bekæmpe dine alger om vinteren skal du bruge varmt vand til at tø overfladen op inden du påfører algemidlet.

Det giver også næsten sig selv at du ikke kan bekæmpe alger i regnvejr. Det betyder ikke noget hvis det støvregner eller hvis der kommer en mindre byge. Men hvis du påfører algefjerner imens det regner, og regnen forsætter så vil dit dyrt indkøbte algemiddel blot blive skyllet væk.

Blæser det udenfor er dette heller ikke optimale betingelser for en algebehandling. Du vil ganske simpelt ikke kun påføre algefjerneren på det område du sigter efter. Omkring liggende planter og blomster vil også blive ramt. Det kan have en dødelig effekt på disse, da algefjerneren er en slags gift til at dræbe mikro organismer.

Så ud fra dette er de optimale betingelser altså at algebehandle om foråret, sommeren og tidligt på efteråret. Her er der ingen frost, minimal regn og efterårs og vinter vinden plager heller ikke i udpræget grad.

Med udgangspunkt i nogle af de håndkøbsprodukter der er tilgængelige i både byggemarkeder og større supermarkeder, er anbefalingen at følge forskriften på emballagen så du får blandingsforholdet rigtigt. Du kan sagtens anvende en ukrudtsprøjte til at fordele blanding på dit plankeværk eller på din træterrasse. Langt de fleste produkter har behov for at sidde på træværket i noget tid inden de virker. Det er en god ide at holde både børn og husdyr væk fra de områder der sprøjtes også i tiden efter der er blevet algebehandlet.