Køb af bolig: Dette skal man have styr på

Der er mange aspekter af det at skulle købe ny bolig, hvorfor det er vigtigt, at man forinden pengepungen bliver hivet frem, har dannet sig et overblik over disse. Når man har forelsket sig i et nyt hjem, kan det være svært at lade være med at forestille sig alle de gode stunder, man kommer til at have i det. Det gør det ikke bedre, at der står en ejendomsmægler ved siden af en og puster til denne gnist for at få skabe en flamme, som gør, at man køber med det samme. Hold hovedet koldt og tænk rationelt. Dette er, sammen med nedenstående, vores bedste råd.

 

Vær på den sikre side

For at tage fat i det med, at der vil være en ejendomsmægler involveret i processen, er det vigtigt ikke at lade sig rive alt for meget med af, hvad denne person har at sige. Dermed ikke sagt at ejendomsmæglere er ubestridte løgnere, der prøver at udnytte ens købevillighed ved at dække over alle de negative sider af den bolig, som man er varm på, men det er vigtig til tider at være skeptisk.

Det kan derfor være en rigtig god investering at betale for, at en boligadvokat kan engagere sig i købet. En ejendomsmægler er en sælger, der er uddannet i at skulle overbevise kunder uden nødvendigvis at være på samme side som disse. Med en boligadvokat, der varetager dine interesser, kan man derfor være sikker på, at alt man får fortalt, kan stoles på og reelt inddrages i overvejelsen af købet. Er man i tvivl om, hvor man kan finde en boligadvokat, der er villig til trygt at hjælpe en gennem bolighandlen, kan man finde det her.

 

Tjek standen og køb til den rigtige pris

 

Ved hjælp af boligadvokaten kan man altså få hjælp til at vurdere husets egentlige værdi. Det er dernæst op til en selv, om man er villig til at købe til denne pris eller om man skal forhandle. I denne overvejelse er det blandt andet vigtigt at fundere over, om man har tænkt sig at renovere noget ved huset. Det er det, fordi man derfor kan vurdere, om prisen på boligen efterfølgende vil stige og der dermed er værdi i en renovering. Dette er der en god sandsynlighed for, hvis man benytter sig af udenlandsk arbejdskraft, hvorfor dette burde tages i betragtning. Forhandlingen af prisen på boligen kan også varetages af boligadvokaten, eftersom denne person er klar over, hvad den egentlige værdi er.

Inden overtagelse af boligen er det altså nødvendigt, på trods af at der har været en boligadvokat til stede, essentielt, at man tjekker boligen for skader siden sidst man så den. I forbindelse med dette kan det være meget behjælpeligt at sparre med en byggetekniker, som kan give et kvalificeret bud på boligens tekniske stand.

 

Det kan virke dyrt at skulle have rådgivere involveret i køb af en ny bolig, hvorfor man naturligvis skal gøre op med sig selv, om der er plads til dette i budgettet. Det behøver dog ikke koste dyre domme at modtage rådgivning fra boligadvokater eller byggeteknikere. Tag eventuelt en uforpligtende samtale for at høre, hvordan de kan hjælpe og om man overhovedet ser værdi i det. Om ikke andet håber vi, at du har fået noget mere indsigt i, hvad der er vigtigt at tage stilling til, når du skal foretage et køb af en bolig.

Skriv en kommentar