Hvilke gulve er mest slidstærke?

Har du børn, der leger på gulvet, kæledyr som hund og kat eller foretrækker du, at du og dine gæster beholder udendørs fodtøj på også indenfor? Så er det værd at overveje at vælge et slidstærkt gulv, så som et laminatgulv eller klinker. Her kan du læse mere om, hvilke gulve, der er et godt valg, hvis du ønsker et slidstærkt gulv i din bolig.

Laminatgulv
Der er ingen tvivl om at trægulve er smukke, men de kan også være plejekrævende ikke mindst, hvis de lægges på steder, hvor gulvet udsættes for meget slid. Har du ikke tiden eller lysten til at give gulvet den nødvendige pleje, kan et laminatgulv være et godt alternativ.

Et laminatgulv i en god kvalitet er både meget nemt at pleje og yderst slidstærkt, ikke mindst hvis du vælger et gulv i en høj slidklasse.

Samtidigt giver et laminatgulv dig mange muligheder for at vælge netop det gulv, der passer til din indretningsstil. Laminatgulve findes nemlig i utroligt mange flotte designs, hvoraf de fleste er inspireret af klinker eller trægulve og gulvene er i dag så autentiske i deres udseende at det er svært at se forskellen på eksempelvis et laminatgulv med egetræslook og et trægulv i eg.

Klinker
Et andet slidstærkt gulvvalg er klinker, der allerede er et populært valg i badeværelset, bryggerset og køkkenet, men som også sagtens kan lægges i resten af huset, hvilket man ser i mange andre lande.

En ulempe ved klinker er, at de kan føles kolde, men har man gulvvarme, vil klinkerne være dejligt lune om vinteren og dejligt kølige om sommeren, når varmen er skruet ned eller slukket.

Klinkernes til tider hårde udtryk kan eventuelt opblødes med løse tæpper, der skaber en hyggelig stemning.

Slidstærke alternativer
Også moderne akustikgulve, såsom DISANO og vinyl med kliksystem er gode valg, hvis du er på jagt efter et slidstærkt gulv. Disse har desuden den fordel, at de bidrager positivt til at skabe en god akustik i et rum.