Overvejelser inden du påbegynder din energirenovering

Blandt boligejere og regerende instanser, er der rigtig stor interesse for energirenovering. Der er nemlig rigtig mange fordele ved foretagendet. Energirenovering giver nemlig ikke bare et bedre indeklima, og umiddelbare besparelser på varmeregningen, men er også en langsigtet beslutning. Og vi har ikke engang nævnt miljøet endnu.

Det er dog væsentligt, at man gør sig en del overvejelser, inden man kaster sig ud i den omfattende affære. Det skal nemlig give mening for det samlede energiniveau. Kort fortalt skal man altså vurdere, hvorvidt det man bruger af midler på energirenoveringen, skaber tilsvarende mere værdi for boligen. Vi guider dog gennem junglen.

Fordele ved energirenovering

  • I og med du sparer på energien, får du en lavere ydelse i el og varme
  • Du får et sundere og mere komfortabelt indeklima
  • Du bliver mere modstandsdygtig mod fremtidige prisstigninger på energi
  • Både boligens værdi og attraktivitet øges
  • Du reducerer CO2-udslippet

Energimærkning essentiel for boligens pris

Penge betyder bare meget. Det kan man ikke komme udenom. Derfor er en af de vigtigste grunde til at energirenovere de økonomiske fordele ved en opgradering af boligens energimærkning. Boligens energimærkning har nemlig i mange tilfælde en rigtig stor betydning boligens værdi.

Det er specielt vigtigt, hvis du kan forestille dig, at du vil sælge boligen indenfor en overkommelig fremtid. Hertil kan det være en god idé at tilkoble en boligadvokat til at hjælpe dig med salget.

At energimærket er vigtigt, bliver underbygget i en ny analyse fra Dansk Byggeri, hvor respondenterne svarede, at energimærket havde en stor betydning for deres købsbeslutning. En tommelfingerregel lyder på, at den gennemsnitlige gevinst på at forbedre boligens energimærkning med en klasse er omkring 50.000 kroner, hvorimod der er en gevinst på over 100.000 kroner, hvis man forbedrer den med to klasser.

Du skal som boligejer dog være opmærksom på, at de fleste huse allerede har en forholdsvis god energimærkning, og der ikke er samme gevinst ved at forbedre fra A til en A2010.

Er din værende bolig en langtidsløsning?

Selvom gevinsten ved at være energirenovere er stor, er det meget muligt, at du har brugt flere penge på at energirenovere end, hvad boligens rent faktisk stiger i værdi. Det er som regel ikke kun derfor, du skal energirenovere. Det skal skabe værdi andre steder også.

Hvis du går med en lille drøm at flytte indenfor en overkommelig fremtid, er det formentlig ikke en særlig god idé at energirenovere. I så fald der er en lille gevinst, skal du også have for øje, hvor meget det kræver af dig at planlægge en energirenovering. Det kan meget vel vise sig at være en omfattende affære.

Finansieringsmuligheder

Der er rigtig gode muligheder for at blive finansieret lige nu. Du kan først og fremmest søge om tilskud i form af håndværker fradrag og hos energiselskaberne.

Du kan få fradrag helt op til 12.000 kroner per person ved håndværkerfradrag. Fradraget hertil indberettes hos Skat tastselv. Det er en forholdsvis overkommelig procedure.

Der er også en del penge at hente ved at ansøge om tilskud hos energiselskaberne. Energiselskaberne har nemlig indgået en fælles energispareaftale til at støtte tiltag, der skåner miljøet.

Hvis pengemanglen er et presserende anliggende, kan du skrive ’lån penge’ i Google for derefter at blive præsenteret for de bedste lånemuligheder uden om bankerne. Her har du helt råderet over de lånte.

Skriv en kommentar