Sådan sikrer du din sikkerhed

Hverdagen er fuldt af overraskelser – nogen gode eller knap så gode. Det er derfor en god idé at mindske risikoen ved at få dårlige overraskelser. I denne artikel finder du derfor gode råd til, hvordan du sikrer dig et liv uden ubehagelige overraskelser.

Det rigtige udstyr

Flere hundredvis af dansker vælger at få renoveret deres hjem, så det står klar til sommerens strabadser. I forbindelse med renovering skal man tage stilling til, hvorvidt man skal få professionel hjælp eller om man skal klare renoveringen selv. Mange mennesker vælger at mindske omkostningerne ved at gøre det selv, også selvom de ikke har hundrede procent styr på, hvordan man skifter gulv, tag eller noget helt tredje. Hvis man vælger at klare renoveringen selv, er det vigtigt at man ikke går ned på udstyr. Sørg for at du har sikkerhedssko, hjelm og en stige i en rigtige højde, hvis det givne arbejde kræver dette. Lige her kan du finde masser af stiger, som kan både kan gøre din renovering lettere, men også mere sikker.

 

Skænderier medfører skilsmisse

Desværre er det sådan, at mange danskere vælger at blive skilt. Selvom færre dansker bliver skilt sammenlignet med de foregående år, så er der stadig en meget stor procentdel, som vælger at blive skilt. Så selvom du måske er gift lige nu, er det ikke sikkert, at du er det om ti år. Det har aldrig været så nemt at blive skilt og det resulterer i, at mange skænderier ender ud i en skilsmisse. Det kræver blot et nem-ID for at få en skilsmisse. Sørg derfor at få styr på, hvem der ejer hvad, og lav en ægtepagt.

 

Beskyt dit hoved

Årligt bliver der registeret 16.000 tilskadekomne cyklister på de danske skadestuer. Der er alt for mange cyklister, som ikke er nok opmærksomme, når de cykler i trafikken. Det resulterer i, at der hvert år kommer omkring 3000 mennesker på skadestuen grundet en hovedskade. Dertil er da cirka 30 cyklister, som dør i trafikken på grund af hovedskader. Så sørg for at brug en cykelhjelm! En cykelhjelm reducerer risikoen for hovedskader med helt op til 50 procent. Er du en af den overbevisning, at din hår bliver ødelagt af en cykelhjelm, så er der ikke længere en dårlig undskyldning til, hvorfor du ikke skal beskytte dit hoved. Man kan nemlig få en såkaldt airbag-cykelhjelm, som sidder fastspændt på nakken og derfor ikke ødelægger dit hår. Selvom en cykelhjelm og en airbaghjelm beskytter dit hoved, kan det stadig gå grueligt galt. Det er derfor en god idé at skrive et testamente, hvor du specificer, hvad der skal ske i tilfælde af dødsfald eller invaliditet. Lige her kan du læse meget mere om fordelene ved at skrive et testamente.

 

Denne artikel kan virke meget pessimistisk, men desværre er det sådan, at livet går sin gang, og med det følger en række ubehagelige overraskelser. Og er det ikke bedre at være på den sikre side og være forberedt end alternativet?

Skriv en kommentar