Skal du overdrage din virksomhed? Læs her

Der er mange vigtige ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal overdrage din virksomhed. Hvis du ikke giver processen den fornødne tid, så kan du risikere at miste mange penge på handlen, og du kan risikere, at oplevelsen ikke bliver den, du havde håbet på og regnet med. Derfor er det vigtigt, at du får hjælp og vejledning fra kyndige hænder i forbindelse med overdragelsen.

Når virksomheden er dit vigtigste eje

Det er ofte sådan, når man har sat en virksomhed i verden, at den bliver ens hjertebarn. Der kan være flere forskellige grunde til, at man sælger den, men når det er en stor og vigtig del af ens liv, er det derfor også vigtigt, at man får sagt ordentligt farvel til den. Det er således ikke kun tal, regneark og underskrifter, der er vigtige i forbindelse med et salg, det er også selve processen. Du skal have en god følelse i maven, sådan at du kan få lukket kapitlet ordentligt.

Tidspres og risiko – sørg for at både sælger og køber er glade på lang sigt

Når man foretager en handel af så store dimensioner, hvor tidspres kan være en stor faktor, så er det en god ide at forsøge at slå koldt vand i blodet. Det er tydeligt ud fra erfaring, at en virksomhedsoverdragelse, der er foretaget fuldt ud professionelt og med grundigt arbejde, er en overdragelse, begge parter bliver mest glade for i længden. På den måde bliver begge parters interesser taget højde for, og alle føler sig godt behandlet. Man kender godt dét, når noget vigtigt går for hurtigt, at man bliver urolig og bange for, at man har overset vigtige detaljer. I den forbindelse er det altid en god ide at have et advokatfirma med stor erfaring på området til at bistå og søge for, at alle detaljer er taget højde for.

 

Skriv en kommentar