Sørg for, at dit tag ikke bliver en hæmsko i et hussalg

Noget af det, som danskerne er mest omhyggelige med at gennemgå inden et eventuelt huskøb, er boligens tagkonstruktion. Det skyldes primært, at udskiftning af tag er en omfattende og dyr udgift, som kan være en afgørende faktor når det kommer til købernes endelig bud. Fremstår taget slidt og med skader, vil det med stor sandsynlighed have indflydelse på forhandlingerne – men er taget derimod velvedligeholdt og pænt, har du et vindende kort i hussalget.

 

Hvad koster et nyt tag?

Hvad et nyt tag på boligen præcis kommer til at koste, afhænger af flere elementer. Blandt andet tagtype, kvadratmeterpris og grundplan, men også faktorer som taghældning og tagets alder spiller ind. Du kan læse mere om tagkonstruktion og prisberegning ved at klikke her.

Et eksempel på en vejledende prisberegning på et nyt tag kan se således ud: hvis din boligs grundplan er 120 kvadratmeter, har en taghældning på 30 grader og i forvejen har 25 år gammel tegl på taget, vil en vejledende pris på et nyt tag lægge på 152.000 danske kr. inklusive moms, såfremt du igen ønsker et tegltag. Ønsker du derimod et nyt ståltag eller beton vil prisen spænde fra 93.000 kr. til 136.000 kr.

Her er det dog vigtigt at huske på, at ønsker du at anlægge en anden type af tagplader end den eksisterende, er det nødvendigt at tjekke lokalplaner for området, da der kan være bestemmelser omkring valg af tag.

 

Tag eksperterne med på råd

Overvejer du en ny type af tag, kan det være nødvendigt at få eksperterne med på råd for at sikre, at tagkonstruktionen kan bære den tagtype, som du overvejer – for anlægger du et tag, som tagryggen ikke kan bære, kan det ødelægge hele tagkonstruktionen. Ved at trække på eksperterne får du garanti for, at arbejdet er udført korrekt og i overensstemmelse med blandt andet Dansk Byggeri og garantiordningen Byg Garanti.

Skriv en kommentar